вторник, 10 май 2022 г.

Светият синод: Патриархът счупи лява бедрена кост, предстои операция

  

Българският патриарх Неофит е претърпял инцидент този следобед, потвърди Светият синод информация, която излезе по-рано, че той е паднал и е счупил крака си.

Негово Светейшество е настанен в болница, където ще бъде опериран. Състоянието му е стабилно, уточняват от Св. Синод.

Ето и цялото съобщение:

"Канцеларията на Св. Синод уведомява, че днес 10 май, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит претърпя инцидент в патриаршеския дом в Софийска митрополия, в резултат на което бе хоспитализиран в УМБАЛ "Софиямед".

При направените изследвания е установено счупване на горната част на лявата бедрена кост. След необходима подготовка ще последва медицинска интервенция.

Светейшият патриарх е в стабилно състояние и се моли за чедата на Родната ни Православна църква.

Призоваваме клира и верния боголюбив народ да се молят за бързото възстановяване на Негово Светейшество, както и да приемат за достоверна информацията, обявена единствено от Светия Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия."

Патриарх Неофит е на 76 години. В последните години той влиза няколко пъти в болница. Миналата година той бе приет на два пъти в лечебни заведения, а от канцеларияцата на Светия синод ги обясниха с рутинни изследвания.

Новините от днес и със задна дата