вторник, 10 май 2022 г.

Арестът на общинския лидер на ГЕРБ в Бургас е за умишлен палеж на кола

  

                                       Снимка: Флагман

Районна прокуратура-Бургас наблюдава досъдебно производство, по което се провежда разследване за умишлено извършен палеж на лек автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на институцията след показния арест на бившия депутат и лидер на ГЕРБ Иван Вълков по-рано днес.

Иван Вълков беше арестуван около 11 часа днес при показна операция на кръговото кръстовище преди кв. "Сарафово". Около 16,30 часа от прокуратурата съобщиха, че срещу задържаното лице е образувано производство по чл. 330, ал. 1 от НК - за палеж на автомобил в ж. к. "Изгрев" на 25 април т. г.

Установено е, че превозното средство е запалено в тревна площ между бл.32 и бл.33 в ж.к. "Изгрев". По досъдебното производство са проведени огледи и разпити на свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания. Предстои да бъдат назначени експертизи.

При събиране на достатъчно доказателства към наказателна отговорност ще бъде привлечено конкретно лице, уведомяват още от държавното обвинение.

Към 17 часа бившият народен представител и настоящ общински лидер на ГЕРБ в Бургас - Иван Вълков, е бил освободен от ареста, но останал с адвоката си в сградата на областната полиция, предаде "Флагман".

По информация на медията до задържанате на Вълков се стига заради 36-годишната Елица, която влязла в живота му преди три години. На практика тя разбива дългогодишния брак на Вълков със съпругата му, от която има пораснала дъщеря - студентка в чужбина. Вълков заживял с Елица, докато все още нямал развод и бил все още народен представител. Успял да настани любимата си като втори важен сътрудник на ръководството на Аеропорта срещу добра заплата. Когато започнали здравословни ставни проблеми на Вълков, Елица променила отношението си, а неотдавна Вълков установил, че тя има връзка с неин колега от наземния транспорт в Летището. Именно този летищен работник от ж.к. "Изгрев" е основният тъжител, който е алармирал на няколко пъти Пето РУ за покушения върху автомобила му, паркиран пред блока му в ж. к. "Изгрев".

На два пъти и четирите му гуми са били нарязани, а на 25 април е извършен и опит колата да бъде опожарена. Именно новият мъж до Елица е давал показания срещу Иван Вълков.

В същото време Елица е сезирала органите на МВР, че Вълков я заплашва с убийство. Роднините на ексдепутата обаче са категорични, че младата жена получила Ауди А4 от ексдепутата, ключовете за което категорично отказвала да му върне. Това Ауди А4 било трошка, която не струва и 1000 лева, но явно е било въпрос на чест.

От областното ръководство на ГЕРБ на този етап отказват изявление по случая, докато не се изясни дали техният лидер наистина е свързан с рязане на гуми и палеж на автомобил.

Вчера в общинската организация на ГЕРБ се е провело постоянно отчетно-изборно заседание в зала " Бойчо Брънзов ", на което Вълков си е направил отказ. Колегите му са го издигнали още веднъж за водач. Казал, че е изтощен и че би трябвало да се намере негов правоприемник. Искал да се отдръпна.  В телефонен диалог пък регионалният водач на ГЕРБ Димитър Бойчев е казал, че е шокиран от новината.

"Намирам се в Бургас. Сега слушам. Невъзможно е. Познавам Иван Вълков от доста години. Той е най-честният човек. Не виждам сериозна причина за протичащото се в кв. Сарафово", казва Бойчев пред "Флагман".

Новините от днес и със задна дата