понеделник, 28 март 2022 г.

BULGARIA WANTS YOU предлага бонус към заплатата на българи, които се върнат да работят у нас

 BULGARIA WANTS YOU предлага бонус към заплатата на българи, които се върнат да работят у нас

* От 1 юни част от компаниите-партньори на Bulgaria wants you ще предлагат минимум 10 000 лева бонус към работни позиции, публикувани в сайта

Основателите на платформата за живот и кариера в България – продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, представиха новата инициатива „ДНКарта – билет за завръщане“ на събитието „Живот и кариера – защо в България?“ през изминалия уикенд в Бургас и Пловдив.

На 1 юни ще стартира кампанията „ДНКарта - билет за завръщане”, която има за цел да привлече чрез директен финансов стимул българи, желаещи да се върнат от чужбина.

„В Bulgaria Wants You ще предлагаме конкретни обяви за работа, към които ще се осигурява бонус извън заплатата от минимум 10 000 лв. Той ще бъде изплащан директно на служителя при сключване на трудов договор, ако той се върне обратно в страната. Разбира се, всичко това започва да се случва и благодарение на доверието, което ни гласуват едни от най-отговорните работодатели в България.“ – споделя Андрей Арнаудов.

„ДНКартата всъщност представлява гарант за бонус за определени работни позиции, който компанията е готова да даде на квалифицирани специалисти с опит, натрупан в чужбина. Това е стандартна практика в корпоративния свят, която искаме да разпространим и популяризираме като стимул за привличане на безценен човешки потенциал. Българите в чужбина имат нужда от сериозна заявка, а ние заедно с българските отговорни работодатели сме готови да им я дадем.“ - пояснява Иван Христов.

"Все по-реализуема става благородната цел да се обърнат миграционните потоци - т.е. повече българи да се завръщат в България, отколкото да я напускат.", допълни Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) - партньор на събитията.

"Живот и кариера - защо в България?" изпълни успешно своята мисия да събере на едно място едни от най-големите работодатели у нас и топ специалисти от света на бизнеса, а опашки от нетърпеливи посетители се извиха пред конгресните центрове в двата града часове преди старта на събитията.

От сцената своите безценни съвети от професионалния и житейски опит дадоха успешните предприемачи Андрей Давчев, Геновева Христова, Дарин Маджаров, Димитър Караиванов, Стефан Григоров, Иван Георгиев, Евгени Борисов и икономистът Николай Василев.

Форумите бяха уважени от местната власт – лично от кмета на община Бургас Димитър Николов, както и от заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов.

Една от дискусиите на форума беше как украинските бежанци могат да запълнят липсващите от години кадри в много от отраслите на българската индустрия.

Освен осигурените преводачи на място, които да съдействат на украинските граждани, посетили кариерното изложение в Бургас, платформата Bulgaria Wants You презентира и новата функция в сайта, с която може да се намерят обозначени със специален знак обяви за работа, подходящи и за украински граждани.

„Bulgaria Wants You се ангажира да публикува абсолютно безплатно всяко предложение за работа, което осигурява подслон или друг вид хуманитарна помощ за бежанците, дори и на компании, които не са партньори на инициативата.“ – споделиха Иван и Андрей от сцената.

Следващият голям форум на Bulgaria Wants You предстои на 9 юни в София , където ще бъде даден официален старт на кампанията „ДНКарта – билет за завръщане“ и ще бъде представена цялостна визия за справяне с демографската криза у нас в Национална дискусия заедно с изпълнителната и законодателна власт.

Ексклузивен медиен партньор на Bulgaria wants you e bTV Media Group.

Bulgaria Wants You е мултимедийна платформа с предложения за работа, която комбинира богато видео съдържание, представящо българските компании като добро място за кариерно развитие, с подробна информация за стандарта, средата и начина на живот в различните райони на България.

Новините от днес и със задна дата