събота, 19 март 2022 г.

Съпругата и децата на Джон Лоутън разпръснаха праха му на Камен бряг

 

Семейството и приятели на Джон Лоутън разпръснаха праха му на Камен бряг, където от 2007 до 2015 г. стотици посрещаха първия юлски изгрев с песента на Uriah Heep - July Morning, съобщи бившият кмет на Каварна и приятел на роклегендата на страницата си във Фейсбук.

Край скалите, на около 10 метра от Вечното огънче, ритуалът са изпълнили съпругата на певеца - Ирис Лоутън, и двете му деца - Натали и Патрик.

"Джон обичаше България и остава завинаги в сърцата ни", гласи публикация на Кметъла.

Недалеч от мястото, в памет на британеца, са поставени две пейки. На една от тях е монтирана плочка, донесена от Англия от неговата съпруга, на която пише, че той е свирел на Камен бряг години наред, каза Цонев пред БТА.

"Ирис искаше още през септември да разпръсне праха му, но на 7-ми затвориха България заради пандемията", поясни Цонев и допълни, че семейството на музиканта е пристигнало вчера, за да изпълни последната му воля.

Сред присъстващите са били още музикантите от Б.Т.Р. и кметът на Тутракан, д-р Димитър Стефанов, когото Ирис е поканила специално, тъй като между 2016 и 2019 г. Лоутън посрещаше 1 юли в крайдунавския град. 

"Днес Джон Лоутън остана завинаги в България", написаха Б.Т.Р. в официалната си Фейсбук страница. 

Джон Лоутън почина на 29 юни миналата година.

Новините от днес и със задна дата