вторник, 1 март 2022 г.

Петков към Костадинов: Вие, като сте такъв мъж, защо не сте в Одеса?

  

                            Снимка: BulFoto

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов бе наказан от зам.-председателя на парламента Мирослав Иванов за поведението му в пленарната зала. Костадинов отнесе забележка заради обвинението, че кабинетът води "отцеругателска и майкопродавска политика".

Той обвини правителството, че е евакуирало цялата ни дипломатическа мисия и сега няма кой да защити сънародниците ни в Одеса. Това ядоса премиера, който по-рано се похвали, че късно снощи сме евакуирали 190 българи от Украйна.

"Вие, като сте такъв мъж, защо не сте в Одеса", провикна се към лидера на "Възраждане" премиерът Кирил Петков. "Защо не си в Украйна, къде си тука на трибуната?", продължи той разпалено към Костадин Костадинов.

"В центъра на Одеса се стреля от бандитски формирования", обвини преди това Костадинов, като посочи, че дори американската страна е потвърдила, че руснаците са на километри от града.

"В момента няма някой който да защити сънародниците ни. Това е в резултат от вашата отцеругателска и майкопродавска политика", провикна се и Костадинов.

"Крадецът вика "дръжте крадеца", вашето управление в момента е вредно", заключи той.

До развихряне на парламентарните страсти се стигна, след като Станислав Балабанов от ИТН цитира думи на депутатката от "Възраждане" Елена Гунчева, която е нарекла Путин "тиранин" във Фейсбук. Гунчева отрече и обяви: "Явно за г-н Балабанов най-големият проблем в тази държава е коментар във Фейсбук отпреди седем години. Нито съм писала подобно нещо", каза тя.

"Призовавам ви - в името на вашата четворна коалиция да не продавате интересите на България, защото точно това правите", заяви депутатката от "Възраждане".

След скандала самият Балабанов обобщи: "Съдейки по поведението на хората от "Възраждане", сме на прав път".

"Много патос имаше днес от трибуната. Минаваме обаче през период, в който няма нужда от много думи, а от действия. Да бъдем много внимателни, да премисляме всяка стъпка и да се водим не от емоциите, а от националните интереси", донесе умиротворяване на страстите Кристиан Вигенин.

"Защо я няма и оставката на Корнелия Нинова, която е против санкциите", пък попита лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Надявам се скоро да гласуваме още една оставка и тя да е вашата и на целия Министерски съвет", обърна се към Петков Атанасова.

"Това се нарича гьонсуратлък", при положение, че вашият министър-председател беше една мутра", скочи при темата за оставка лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и също беше смъмрен за обида към Бойко Борисов от водещия пленарното заседание.

Новините от днес и със задна дата