събота, 19 март 2022 г.

Прокуратурата показа документите от МВР след ареста на Борисов: Чиста политика (снимки)

  

За среднощния брифинг на премиера Кирил Петков и вътрешния му министър Бойко Рашков - чиста политика. Така от прокуратурата коментираха обвиненията, които Петков и Рашков отправиха снощи на извънреден брифинг в Министерския съвет половин час преди полунощ, като реакция на отказа на държавното обвинение да повдигне обвинения срещу Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

От прокуратурата разпространиха снимки на документите, изпратени от вътрешното ведомство по досъдебното производство срещу лидера на ГЕРБ, бившия министър на финансите и бившата началничка на кабинета на Борисов. Документите са изпратени по факс!

Снощи вътрешният министър потвърди пред журналистите, че разследващите са изпратили искания за повдигане на обвинение и на тримата задържани, като в предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство. Рашков показа и копия от документите, с които МВР иска от държавното обвинение да повдигне обвинения на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

В отговор от прокуратурата заявяват, че горното твърдение на Бойко Рашков се нуждае от пояснения.

"Единствената тема в брифинга, която има юридически характер и се нуждае от пояснение - твърденията за изпратени постановления за привличане на обвиняеми лица, пък били и те без подпис, входящ номер и прочие, защото били "копия". 

На снимките виждате официалните описи на постъпилите от ГД "Национална полиция" в Софийска градска прокуратура четири тома с материали по досъдебно производство спрямо три политически лица. Къде в материалите от МВР министър Рашков вижда постановления за привличане на обвиняем?", попитаха от държавното обвинение.

Ето и снимките на документите, получени в прокуратурата от МВР по казуса "Борисов":

 

Новините от днес и със задна дата