сряда, 9 март 2022 г.

Шефът на ЦРУ: Путин е планирал да превземе Киев в рамките на 2 дни, много е ядосан! ВИДЕО

  

Началниците на американски шпионски агенции съобщиха в Конгреса на САЩ, че е малко вероятно руският президент Владимир Путин да бъде възпрян и е възможно той да засили атаките срещу Украйна въпреки военните неуспехи и икономическите трудности, причинени от международните санкции, предават световните агенции. 

"Нашите анализатори смятат, че е малко вероятно Путин да бъде спрян от подобни неуспехи и вместо това е възможно да ескалира", каза директорката на Националното разузнаване Аврил Хейнс на годишното изслушване относно световните заплахи в Комисията по разузнаване на Камарата на представителите.

Хейнс каза, че винаги има потенциал за "непреднамерена ескалация", особено на фона на повишеното напрежение. Анализатори от разузнавателната агенция не са забелязали промени в позициите на руските ядрени сили по-различни от вижданите и преди по време на международни кризи.

Уилям Бърнс, директорът на Централното разузнавателно управление, потвърди оценката на Хейнс, че е малко вероятно Русия да се откаже.

Руският президент Владимир Путин е планирал да превземе Киев в рамките на два дни. Това каза шефът на ЦРУ Уилям Бърнс и предупреди американските законодатели, че Путин след първоначалния неуспех е непредвидим и ядосан.

„Путин е коментирал частно и публично през годините, че не смята, че Украйна е истинска държава. Това е грешно.

Истинските държави отвръщат на удара и това е, което украинците направиха доста героично през последните 12 дни, допълни Бърнс.

Мисля, че Путин е ядосан и разочарован в момента. Той вероятно ще удвои ударите и ще се опита да смачка украинските военни, без да се съобразява с цивилните жертви”, каза ръководителят на ЦРУ.

Новините от днес и със задна дата