сряда, 23 февруари 2022 г.

Проф. Чуков: Бях ужасен от тези думи на Путин!

  

„Най-вероятно ще има свързване между Донецк и Луганск с Крим, а Крим директно контактува със Сирия.

Буквално преди два месеца имаше една делегация на Думата, в която имаше представители на Луганск и Донецк. В срещата участва и Башар Асад и той тогава още каза: „Ние сме готови да ги признаем“. Очевидно става въпрос за един икономически механизъм, който ще търгува със Сирия“. Това каза пред bTV проф. Владимир Чуков, специалист по Близкия Изток, относно изявлението на руския президент Владимир Путин, че Русия признава за независими ДНР и ЛНР.

„Бях ужасен от неговите думи, че той ще открие престъпници в Одеса, които са извършили престъпления. Ще ги открие  ще ги изправи пред съд. (…) Очевидно там има разчистване на сметки и за съжаление, ако се тръгне на юг, се отива точно в Мариупол и в Одеса, където са нашите сънародници, за голямо съжаление“, коментира Чуков.

Според политолога Мартин Табаков Русия сериозно ще пострада от спирането на „Северен поток 2“.

„Това е основната и най-голяма икономическа санкция, която тепърва ще се наложи на Руската федерация да плаща. Около 3/4 от приходите от продажбата на природен газ, които влизат в руския бюджет, идват от Европейския пазар“, уточни Табаков.

По думите му вчера Русия е опровергала твърденията, че тяхната политика е по-скоро прагматична.

Новините от днес и със задна дата