сряда, 23 февруари 2022 г.

Все още има места за потребители на новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“

 Все още има места за потребители на новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“

Все още има свободни места за потребители на новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“ на Домашен социален патронаж Бургас. Услугата е насочена към хора в пенсионерска възраст, които имат ТЕЛК с чужда помощ или нямат никакво издадено експертно решение, и имат нужда от оказване на подкрепа от социален асистент.

Служителят на домашния патронаж може да помага в домакинството, да придружава на разходка или до магазина лицата от тази целева група за период от 2 до 4 часа всеки ден. Всеки нуждаещ се, който отговаря на посочените критерии за включване в социалната услуга, може да подаде заявление на адрес: гр. Бургас, ул. "Иван Богоров" № 19, ет. 1.

Повече информация за услугата „Асистентска подкрепа“ и кандидатстването за нея, може да откриете на сайта на Домашен социален патронаж Бургас: https://domashenpatronaj.com/services/asistentska-podkrepa

Освен услугата „Асистентска подкрепа“, Домашен социален патронаж Бургас предоставя и разнообразно хранене по домовете на възрастни хора и лица с увреждания. За още по-качественото обслужване при доставката на лекарства и хранителни продукти на своите потребители, Социалният патронаж вече разполага и с нов електромобил.

Електромобилът е икономичен и практичен. Той е с марката “Sevic” и се зарежда на ел. станция, като пълното зареждане на батерията е за приблизително от 6 до 12 часа, като с едно зареждане може да измине 120 км.

Единственият недостатък на екомобила е, че масата на пътуващите /водач и пътник/ не трябва да надвишава повече от 130 кг. Той се използва от социалните куриери за доставка на хранителни продукти и лекарства на хора със затруднено придвижване, лица поставени под карантина или самотни родители на деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата сами.

Новините от днес и със задна дата