неделя, 20 февруари 2022 г.

Ето заради кого Исус от Айтос върна портмонето с пари ВИДЕО

 

Младши инспектор Матей Тончев е полицаят дал пример на Исус от Айтос, който намери и върна портмоне с пари, съобщава Нова телевизия. Вече 22 години Тончев работи в полицейското управление в Айтос.

От началото обслужва един от най-тежките квартали в града – „ Странджа”. Първите години му било трудно, но след като опознал хората, вече „плувал” в свои води. Често се налагало да решава проблеми на жителите в квартала.

„Най-често има междусъседските скандали, които гледаме да потушим още в самия зародиш,без да се стига до крайности”, сподели той.

През годините работил и с децата от махалата. Станал и пример за подражание на 15-годишния Исус. Момчето намери изгубено портмоне  с пари и дебитна карта и го предаде в полицията. Само дни преди случката инспекторът дал поредните съвети на седмокласника.

„Казах му винаги да бъде честен, да не си позволява да извършва действия, които могат да му навредят. И, че ако има някакви проблеми, винаги може да се обърне към полицията”, разказа Тончев.

Съветите били чути от Исус. А майка му, Фани, която чака 9-ото си дете е горда със сина си. Освен за добрата постъпка, полицаят Матей е причина Исус да мечтае да работи в МВР. 

„Искам да стана като чичо Матей. Искам да правя добрини”, сподели момчето.

Шефовете на Матей Тончев в полицията в Айтос  също го хвалят. Той е награждаван многократно.

Новините от днес и със задна дата