сряда, 23 февруари 2022 г.

Свидетелка на ужасна гледка в Бургас: Издъхнал човек лежи с часове пред лекарски кабинет, нямало носилка за турпа

 img

Бургазлийка е била свидетел на поредният човек, почнал пред лекарски кабинет у нас. По думите й случаят е от днес, а болницата е МБАЛ „Бургасмед“.

„Днес станах свидетел на ужасна гледка, ако починеш в болница „Бургасмед“ пред лекарски кабинет ще си стоиш с часове на плочките, понеже в болницата нямат носилка да изнесат трупа. От 112 не искат да пратят трупна линейка, защото има само една за най-добрия град и сега чакат собственика на болницата да реши какво да прави, а човекът лежи от 2 часа там“, гласи публикацията.

Хората изразяват възмущението си под написаното:

„Това е сходна ситуация, когато дете вижда реално как умира майка му!Никой нищо не знае, политика на болницата, документи, разрешение.. Когато заради един лист хартия.. Виждаш смъртта, ако липсва“;

„Държава в Европейския съюз през 21 век…По зле сме и от държавите от третия свят, здравеопазването ни е без коментар…За какво плащаме здравни осигуровки, щом не покриват никакво лечение…Да не се разболяваш в България….чист геноцид…“;

„Това е нелепо…потресена съм от нашето здравеопазване. Ако нямаш пари си отписан“;

„В една друга болница, не в Бургас ,починалите ги слагат в санитарното помещение и ги затрупват с парцали,мопове и тн, защото нямало къде да ги сложат…с часове стоят там и лекуващите ги пациенти гледат тази гледка през цялото време…е как се чувстват пациентите?! Починал човека,ама редно ли е да се отнасяш ,като с отпадък с него?!“.

„А тук съм виждала починала пациентка изкарана в коридора,по който минават всички,даже очите и не бяха затворили!“

В телефонно обаждане, от МБАЛ „Бургасмед“ не са потвърдили, но и не са отрекли за случая пред източника на информацията Burgas24.bg , но пожелали да получат писмено запитване, за да дадат отговор по случая.

Новините от днес и със задна дата