сряда, 12 януари 2022 г.

Петков извънредно обяви какво ще направи заради щурма на НС! ВИДЕО

  

Премиерът Кирил Петков посочи, че би излязъл на площада, за да разговаря с протестиращите. Той обаче отчете, че в момента е под карантина и „съжалява, че не може да е сред хората”.

„Много съжалявам, че съм под карантина. Иначе бих излязъл на площада, за да разговарям директно с хората. Аз съм бил на не един или два протеста. Уважавам формата на протест, за мен тя е важна”, посочи премиерът пред Нова телевизия. 
 
Според Петков трябва да се спре с разделението. „В петък трябва да свърши карантината ми, заради третата доза. Още тогава бих приветствал избрани членове на протестиращите, които имат експертиза. Ако имат конструктивни идеи как по-добре да управляват кризата, бих се вслушал в мненията им”, категоричен е той.

Премиерът смята, че няма българин, който да харесва ограничителните мерки. „Въпросът е как управляваме кризата и какви по-добри мерки има, за да вдигнем нивото на ваксинация и по-малко българи да попадат в интензивните отделения”, уточни още той.

Петков обясни, че зеленият сертификат е мярка, която е критична, за да се избегне затварянето на икономиката. И допълни, че мярката е повишила ваксинацията.

Шефът на кабинета "Петков" Лена Бориславова също коментира случващото се на протеста пред НС.

"Надявахме се, че напрежението на протеста пред Народното събрание няма да ескалира. Искаме гражданите да знаят, че мерките, които се обсъждат, ще бъдат съобразени с това какво е най-добро за българския народ", увери Бориславова пред Нова телевизия.

И допълни, че няма да има пълно затваряне на бизнеса.

Малко след 13 часа днес напрежението на протеста ескалира и недоволните срещу противоепидемичните мерки се опитаха да нахлуят в Народното събрание. Засега полицията успява да ги удържи извън пределите на сградата. В парламента има блокирани депутати и служители.

Междувременно, след като никой от народните представители не излезе при протестиращите, протестът излъчи две групи, които да влязат в сградата и да преговарят с избраниците. Между тях обаче възникна напрежение и пред вратите на Народното събрание те започнаха да се карат коя точно да влезе в сградата. Добре би било, ако Кирил Петков, покани ваксинираните депутати от "Възраждане" да излязат на площада и да обяснят на протестиращите им съмишленици защо са ваксинирани и имат зелени сертификати. Да не забравяме обаче, че и  Кирил Петков и хората около него, също използваха пандемията, за да печелят политически дивиденти за сметка на здравето и живота на българите, като си горяха маските и се обявяваха срещу мерките на тогавашното правителство. Като дойдат на власт, запяват друга песен.

Новините от днес и със задна дата