сряда, 12 януари 2022 г.

Сблъсък между полиция и симпатизанти на "Възраждане", тръгващи от Варна за протеста

  

"Управляващата "промяна" прави отчаяни опити да спре протестиращите от Варна да тръгнат за София". Така е озаглавена поредица от видеа, качена в социалните мрежи от партия "Възраждане-Варна", след като шест автобуса с около 300 граждани, пътуващи за София за националния протест на партията против зелените сертификати, са били задържани и подложени на проверка от полицията. 

Служителите на реда са работили по сигнал за шофьори под въздействието на наркотици, става ясно от публикациите във Facebook. 

Вижте видеото ТУК>>>

"След като поискахме един от полицаите да направи проба за наркотици, се оказа, че всички повторни проби на шофьорите ни са отрицателни и можем да потеглим. Марионетките се смениха, репресиите станаха още по-сериозни!", пишат от "Възраждане-Варна".

След задържане от 3 до 7 сутринта автобусите все пак са отпътували за протеста в столицата.

Протестиращи с два автобуса тръгнаха към София и от Велико Търново, предава bTV.

Координаторът на протеста заяви, че искат да изразят несъгласието си с налаганите зелени сертификати. Според протестиращите те не предпазват.

Протестиращите уточниха, че не са антиваксъри, а просто искат "нормалността в живота им да се върне".

Участниците носят плакати "Не на здравния фашизъм и тирания" на световния елит. Очаква се един автобус да тръгне от Габрово.

Протестът на "Възраждане" срещу зеления сертификат е планиран да стартира в 12 часа днес пред сградата на Народното събрание.

Новините от днес и със задна дата