петък, 28 януари 2022 г.

Ново жестоко убийство, още издирват опасна млада убийца в цялата страна

  

Млада жена от стражишкото село Лозен е заключила майка си и намушкала сестра си с нож. Извършителката, която е шизофреничка, се укрива и е обявена за общодържавно издирване.

В РУ Стражица е образувано досъдебно производство за опит за убийство, уточнява "Труд".

Кървавата драма се разиграла на 27 януари около 14:00 часа. В злополучния ден е получено съобщение от жител на стражишкото село Лозен, който станал свидетел на извършеното престъпление. Той разказал пред разследващите, че в къщата на пострадалото 13-годишно момиче били майка й и по-голямата й сестра, която страда от параноидна шизофрения. 26-годишната дъщеря заключила майка си в стопанска постройка и с нож намушкала сестра си в гърдите, корема и гърба. 

Момичето е настанено в хирургичното отделение в МОБАЛ Велико Търново. По спешност е оперирано, но е с опасност за живота. 

Извършителката е избягала от жилището и се издирва. Тя е опасна и може да навреди освен на околните, но и на себе си. Жената е с доказано тежко психично заболяване и поне два пъти е била хоспитализирана в психиатричната болница във великотърновското село Церова кория.

Започнатото досъдебно производство е за престъпление по чл.115 във вр. с чл.18 от НК. Разследването се води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Новините от днес и със задна дата