неделя, 9 януари 2022 г.

Проф. Чорбанов готви бунт, закани се да иде на работа в парламента без сертификат

  

Трябва да се махне изобщо зеления сертификат, а не да се разширява. Искаме отпадане, именно защото ефективността му е никаква. Това заяви пред Нова телевизия народният представител от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов.

В личен смисъл може човек да се ваксинира с 62 дози, да се дезинфекцира, да носи ръкавици маски, но в обществено няма, иронизира депутатът. 

"Аз имам здравен сертификат, от цялата група на "Има такъв народ" само два души нямат, но лично на 24-ти ще отида без документа и искам да видя кой орган ще ме спре на работното ми място", допълни той.  

Припомняме, че след бурни дебати народните представители решиха да влизат в парламента само със зелен сертификат. Решението беше прието със 157 гласа "за" и 4 "въздържали се". Нямаше гласове против.

Депутатите трябва да влизат в сградата на Народното събрание ваксинирани и да имат валиден документ за пълна ваксинация, да имат документ за доказано преболедуване на COVID-19, наличие на отрицателен антигенен (48 часа) или PCR тест (72 часа). Друг вариант за зелен сертификат за достъп до НС е с антитела.

"Не можем да имаме претенции срещу коалиционното споразумение, тъй като там няма и ред за зеления сертификат. Няма да заставаме срещу нашето си управление", разкри проф. Чорбанов.

Новините от днес и със задна дата