петък, 17 декември 2021 г.

Това е мъжът, който уби и разчлени Силвия, майка на трите им деца

  

Окръжният съд в Разград определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за 44-годишния Пабло Санчес - мексиканец с испански паспорт, който е обвиняем за жестокото убийството на съпругата си Силвия Петрова, съобщиха от държавното обвинение. 

Майката на 3 деца бе обявена за издирване на 11 декември, когато в полицията в Разград бил подаден сигнал от родителите ѝ, че тя е изчезнала. След няколкодневно издирване криминалистите установили, че тя е станала жертва на тежко криминално престъпление.

В резултат на извършените издирвателни действия, в нощта на 15 срещу 16 декември, в околностите на Разград, са намерени останки от тялото й. Местоположението им било посочено от съпруга на Силвия - 44-годишния Пабло Санчес. Самото убийство е извършено в жилището, което семейството на жертвата обитавало в града.

Първоначално убиецът се опитал да заблуди разследващите, че не знае къде е неговата съпруга, и им представил алиби. В хода на работата по случая обаче, алибито не се потвърдило, а мъжът е засечен от камери за видеонаблюдение и срещу него са събрани достатъчно доказателства. Последвали самопризнания от страна на обвиняемия, който е съдействал на разследващите органи.

Вчера стана ясно, че срещу Санчес има подадени сигнали за домашно насилие в Испания. Те са били няколко и са подадени от съпругата му Силвия и от предишна негова приятелка. 

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

Новините от днес и със задна дата