сряда, 1 декември 2021 г.

Лихвар от Карнобат заплашвал издължили се с разчленяване, за да отмъкне още пари от тях

 

Лихвар от Карнобат ще чака присъда в ареста, след като по искане на Окръжната прокуратура в Бургас срещу него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, пише Флагман.

44-годишният Иван Младенов е обвинен в това, че между май 2019 г. и ноември 2021 г. искал по 4000 лв. месечно от карнобатско семейство – като лихва за вече изплатен от тях заем.

В началото на май 2019 г. Младенов отпуснал средства на карнобатлиите в размер на 97 000 лв., като те се договорили за месечна вноска и срок на погасяване. Семейството успяло да изплати заема сравнително бързо, но това изглежда не се сторило достатъчно на 44-годишния лихвар, който започнал да иска допълнително пари от тях.

Нещо повече – той започнал да ги заплашва. „Ще ви пратя едни хора и ще видите какво ще се случи!“, „Ще ви разчленя“, крещял Младенов.

По този начин той успял да източи от семейството сумата от 116 000 лв. – с 19 000 лв. повече от заема, който първоначално били взели те.


Иван Младенов е обвинен по чл. 213, а заплахите, които отправял към семейството, били през продължителен период. Така реално, ако бъде признат за виновен, го грозят от 2 до 8 години затвор.

Новините от днес и със задна дата