четвъртък, 23 декември 2021 г.

Спасиха две бебета, затрупани след торнадо в САЩ, оцелели във вана / ВИДЕО

 Спасиха две бебета, затрупани след торнадото в САЩ. Оцелели във вана  (видео) | Днес.dir.bg

Видео от спасяването на две бебета след мощните бури торнадо в САЩ трогна света. То става обществено достояние благодарение на журналисти, възползвали от законите за достъп до обществена информация и така взели записите от полицейските камери. 

Едното момченце е на три месеца, а другото - на година и три месеца. Те са извадени сред останките на разрушената къща на баба им в Кентъки. Записите показват как шерифите разгръщат одеялата, с които бебетата били завити и сложени във вана, като предпазна мярка срещу торнадото. 

На светлината на фенерчета, полицаите оглеждат бебетата и бързо установяват, че са живи и здрави. Видеото е заснето в нощта, в която серия от бури торнадо отне живота на десетки жители на Кентъки в началото на месеца.

Washington Post разказва, че бабата поставила бебетата във ваната, покрити с одеяло, като им слага и една Библия. След като стихията преминала през дома им, възрастната жена била ударена от предмет по главата, а когато се осъзнава, разбира, че къщата е разрушена до основи, а ваната заедно с голяма част от покъщнината е отнесена. Оказала се в двора, захлупила двете момченца. 

Домът на родителите на момчетата в северната част на окръга е непокътнат.

Новините от днес и със задна дата