неделя, 26 декември 2021 г.

Задържаха шофьора, умишлено прегазил куче на Бъдни вечер

  

                                          Снимка: БНТ

Задържан е мъжът, прегазил умишлено с автомобила си куче в пазарджишкото село Мало Конаре на Бъдни вечер. Жестокостта предизвика сериозен отзвук в социалните мрежи.

След получаване на сигнал в полицията на Пазарджик е създаден екип от служители на сектор "Криминална полиция", които са предприели незабавни действия за изясняване на случая.

Установено е мястото, където е станал инцидентът и е проучен детайлно оригиналният видеозапис от охранителна камера на къща в село Мало Конаре, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

От организация за защита на животните са закарали кучето Роска във ветеринарна клиника в Пловдив, където е оставено за лечение. Състоянието му е тежко.

В резултат на проведените действия органите на реда са установили, че автомобилът е собственост на 52-годишен мъж от Пазарджик, който към момента на случилото се е бил и негов водач. Днес той е задържан в ареста на полицейското управление в града за срок от 24 часа.


По случая е образувана преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5 хиляди лева.

Екозащитници готвят протест на 29 декември с искане за справедливо наказание за проявената жестокост, предаде БНТ.

Междувременно се събират средства за продължаващото лечение и предстоящите операции на кучето Роска. Подробностите как всеки може да помогне са публикувани на страницата във Фейсбук на Animal Welfare - Пазарджик.

Новините от днес и със задна дата