събота, 25 декември 2021 г.

Млад мъж и две невръстни деца изгоряха при пожар навръх Коледа

  

                            Снимка: "Булфото"

Мъж и две деца загинаха при пожар в луковитското село Торос, съобщихаот областната дирекция на МВР в Ловеч.

Инцидентът е станал днес. Сигналът за пожар в къща е подаден около 7.00 часа. Незабавно към мястото на произшествието е изпратен екип на луковитската противопожарна служба.

При гасенето на пламъците огнеборците са открили телата на 30-годишен мъж и на две малки деца - момиче на шест години и момче на шест месеца.

Тридесет и шестгодишната майка на двете деца е откарана с множество изгаряния за лечение в болнично заведение.

Извършен е оглед на местопроизшествието, а в Районното управление на МВР в Луковит е образувано досъдебно производство, което да изясни причините за произшествието. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Ловеч.

Огнена стихия и в Кюстендил

В първите часове на Коледа при пожар в жилищен блок пострада и мъж в Котел. Лекарите се борят за живота му.

Сигналът за инцидента е получен в 2.23 минути на 25 декември. Запалил се е комин в жилищен блок на ул. "Луда Камчия", като до него е бил залепен гардероб, който също е пламнал. Помещението се е задимило, семейството се е събудило, като жената е напуснала апартамента, а мъжът се е върнал, за да изнесе газова бутилка от кухнята.

67-годишният мъж е бил обгазен, получил е и изгаряния, пожарникарите са го извадили и са го откарали в спешния център, за да му бъде оказана първа помощ. Той е транспортиран в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен с опасност за живота. След като бъде стабилизиран, той ще бъде транспортиран в болница в Пловдив. Предполага се, че причината за пожара са запалени сажди в комина.

Няма други пострадали, евакуирани са били четирима от съседите, а апартаментът, в който е горял пожарът, е изгорен.

Снощи навръх Бъдни вечер изгоря и 68-годишен мъж при пожар в село Кладенци, община Тервел.

Новините от днес и със задна дата