понеделник, 27 декември 2021 г.

Златната Ивет предотвратила страшно и гнусно престъпление ВИДЕО

 

„През последните две години, основно заради пандемията, има драстично увеличение на сексуалните престъпления срещу деца. Най-популярно е сексуалното изнудване в различни социални мрежи”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” експертът по киберсигурност Явор Колев.

По думите му децата често създават свои профили, в които публикуват снимки, често предизвикателни, които са извън родителския контрол. „Така често те стават обект на тормоз и заплахи от злонамерени хора”, посочи той. И допълни: „Важна е превенцията. Не трябва да допускаме децата да стават жертва на подобни престъпления. Това не трябва да е задача само на полицията, но и на родителите и на училището”.

„Интернет се е превърнал в наше ежедневие. Напоследък имам доста голям контакт с подрастващи. Мисля, че мога да им дам личен пример как да сърфират безопасно в интернет и да са запознати с опасностите”, заяви олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която е част от кампания за безопасен интернет за децата.

Горанова обясни за нейна приятелка. Тя казала, че има гадже, а Ивет искала да види снимка. "Той е с друга във фейсбук", казало момичето. Оказало се, че тя никога не се е виждала на живо с мъжа и благодарение на съвет от златното ни момиче, се е опазила от доста сериозни проблеми.

В практиката си съм виждал много неща, но най-страшното е погледът на родител след прегледа на детето му в съдебна медицина, каза Колев и обясни, че педофилите често опитват след запознанство в интернет да изведат децата.

Новините от днес и със задна дата