сряда, 15 декември 2021 г.

29-годишният Радослав Василев от ПП със злополучен дебют на парламентарната трибуна, забрави си речта / ВИДЕО

 Неуспешно изказване на Радослав Василев (ПП) - YouTube

29-годишният икономист от Раднево - Радослав Василев от ПП, излезе на парламентарната трибуна за пръв път, но от голямото вълнение си забрави мисълта. Той започна да говори по повод създаването на временната комисия за енергийната криза, предложена от управляващите, но на няколко пъти се спря и не можа да продължи изказването си.

"През последните 12 години...", опита да се върне назад младият депутат, очевидно визирайки грешките на предишните управляващи за поскъпването на тока, но отново замлъкна. Той нахвърли на пресекулки по някоя и друга дума без свързаност на мисълта, а най-накрая се отказа. "Исках да кажа... Извинявайте", каза смутен народният представител и си отиде на мястото.

"Първо приветствам младия колега, който намери сили да излезе на тази трибуна. Убеден съм, че следващия път ще се представи много по-добре от нас, които сме дълги години тук", поощри го неочаквано Рамадан Аталай от ДПС. И получи благодарности за подкрепата от колега на Василев.

Злополучният му дебют обаче веднага стана хит в социалната мрежа. 

Именно от ДПС и ГЕРБ се противопоставиха на сформирането на такава комисия с аргумента, че това е нарушаване на правилата, а парламентът не може да се меси в работата на независимия енергиен регулатор. Според опозицията правителството прехвърля горещия картоф с цените на тока върху Народното събрание. Отговорността е на Министерския съвет, заявиха депутатите от ГЕРБ и ДПС.

Да не отнесе страната арбитражно дело, за това, че се е месила в цената на тока, предупреди Делян Добрев. Според него целта е "да се отнеме огънят от МС и да се прехвърли върху НС, за да не търпи негативи новият кабинет".

 "Има смисъл от такава комисия", опонира Мартин Димитров от ДБ. Той се аргументира, че постоянната енергийна комисия ще е готова най-рано след десетина дни, затова е важно да се обсъди проблемът сега. "Да, не можем да кажем на независим регулатор какви да са цените на енергията", успокои той. Но припомни, че мандатът на КЕВР отдавна е изтекъл и няма нищо лошо в това Народното събрание, което я избира, да смени членовете ѝ.

Новините от днес и със задна дата