понеделник, 20 декември 2021 г.

10-годишно дете припадна в класната стая в Кърджали, лекарите не успяха да го спасят

 

10-годишно дете от Основно училище "Св.св. Кирил и Методий" в Кърджали почина в областната болница, след като припаднало в час.

Трагедията се разиграла около 8 часа, по време на първия учебен час. Четвъртокласниците са имали английски език, когато на момчето му прилошало и припаднало, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Кърджали. 

На място веднага е изпратен екип на Спешна помощ, който е транспортирал детето до спешното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". То е било в безсъзнание, без дихателна и сърдечна дейност, съобщиха от лечебното заведение.

Трима кардиолози и трима анестезиолози са започнали веднага реанимация. Момчето е качено в интензивното отделение, където лекарите са се борили още един час да го спасят. Въпреки всичките им усилия, то е починало без да възстанови дишане и сърдечна дейност, казаха още от болницата. 

Назначена е аутопсия, която ще установи причината за смъртта. 

В Окръжната прокуратура в Кърджали е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 10-годишно дете, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Установяват се причините за смъртта на момчето, като предстои да бъде назначена тройна съдебномедицинска експертизи.

Разследването по досъдебното производство е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел и е под надзора на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Кърджали.

Досъдебното производство ще приключи в законния срок, посочиха от прокуратурата.

Новините от днес и със задна дата