вторник, 21 декември 2021 г.

Борисов: Ние сме "дърти вампири", но за ваксините за деца трябва да сме 100% сигурни (видео)

 

Не трябва да се бърза с ваксинацията за децата на възраст от 5 до 11 години. Ние сме дърти вампири - и да стане нещо с нас, не е от значение. Но за дечицата трябва да сме на 100% сигурни, че няма да получат увреждания. Можеше да се изчакат всички клинични изследвания. Можеше да се изчака няколко месеца. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който даде брифинг за медиите.

Според него мораториумът върху цените на тока не решава проблема, а го отлага за 1 април догодина.

"Има по-разумно решение, хората нямат нужда от екстремност. Това е чудовищна работа", коментира Борисов. По негови думи се натрупват загуби при ЕРП-ата, които или държавата трябва да плаща, или ще се стигне до съд.

"Бих ги попитал - въглищата ли станаха по-скъпи? Защото цената на тока се вдигна в пъти, откакто напуснахме управлението. И на нас ни предлагаха мораториум, даже два пъти. Но отказахме, защото това е само отлагане на проблема. Цялата власт е тяхна, и за хубаво и за лошо, носят цялата отговорност", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и мерките, които се прилагат в пандемията от коронавирус.
"Зеленият сертификат работи в демократичния свят, но Кацаров (б.р. - здравният министър от служебното правителство Стойчо Кацаров) го опорочи, като го въведе от днес за утре. Сертификатът трябва да е за всеки един човек в България. Не може да се дели на парламент и останалите. Не разбирам и как може да се пускат заповеди за след 40-50-60 дни", добави лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ коментира и намерението на премиера Кирил Петков да ходи пеша, за да бъде сред хората.

"Как премиер ще ходи пеша? Има криминални и недоволни хора. Искал да изглежда народен човек. То и Радев ходи с колело на работа, но само веднъж го направи", заяви още Борисов.

Новините от днес и със задна дата