вторник, 23 ноември 2021 г.

Още за рецидивиста, убил брат си в Карнобат

  

61-годишният Альоша Янков, който уби по изключително мъчителен начин собствения си брат Евелин ще лежи в затвора 18 години. Това реши днес Окръжният съд в Бургас, съобщава "Флагман". 

Съдът призна рецидивистът за виновен в това, че в нощта на 18-ти срещу 19-ти януари 2021 г., в семейното жилище на ул. „Арда“ 55 в циганската махала в Карнобат, използвайки желязна ножица и метален ключ за автомобилни гуми, по особено брутален начин и с особена жестокост умишлено умъртвил своя брат.

Държавното обвинение пледира за осъдителна присъда в размер на 16 години „Лишаване от свобода“, като не поддържаше обвинението в частта „особено мъчителен начин“ на умъртвяване на пострадалото лице, с доводи, че не са събрани достатъчно доказателства. Защитата се солидализира с тезата на прокурора.

Припомняме, че братята живеели в една стаичка, в нощта на убийството били пийнали две-три ракии и ситуацията ескалирала. Евелин предупредил Альоша, че ако на сутринта все още е в дома им, ще го убие. Паникьосан от думите на брат си, Альоша грабнал ножицата за арматурно желязо и започнал да го налага, като му нанесъл 7 жестоки удара по главата и тялото.


До трагичната смърт се стигнало, след като довършил престъплението с метален ключ.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

Новините от днес и със задна дата