сряда, 17 ноември 2021 г.

Този никой не го попита, цинизъм ли е да се облагодетелстваш от епидемията и нейните жертви

 

Резултатът е съвсем закономерен, втора година полагаме усилия да представим действаща алтернатива в българската политика. Има алтернативи, които са предлагани и лансирани от турското и американското посолство. Влизането в парламента е просто една от целите, основната ни цел е промяна на България.

Това каза за Bulgaria ON AIR председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Президентът Радев каза преди две седмици, че е въвел "зеления сертификат" заради натиск от ЕС. Нормално е да имаме толкова заразени, намираме се в сезона, в който респираторните заболявания растат, каза Костадинов, без да си дава сметка, че от настоящото респираторно заболяване масово умират и възрастни и млади и деца и бебета. А президента едва ли ще си признае, че ако не беше този натиск, починалите щяха да са още повече. Защото и той цинично се възползва от епидемията, заставайки срещу мерки, които спасяват човешки животи.

Това щяло да бъде през следващата и по-следващата година. Ако сега не се противопоставим на тези абсурдни мерки, ще свикнем всяка година да бъдем затваряни. Миналата година имало много сериозен страх, сега този страх го нямало. Казвайки това, Костадинов със сигурност знае, че твърденията му не отговарят на действителността. Защото от Ковид не е нужно да се страхуваме, а да се пазим и мерките се налагат с оглед опазване на населението, а не плашене.


По-важното е да направим България достойно място, в което хората получават достойно заплащане за своя труд. И държава, която сама да взема своите решения за бъдещето. Реденето на бъдещия кабинет ще става под американско влияние", допълни още популистът Костадинов.


"С идеята да се направи правителство на всяка цена. Вижте обрата в поведението на Слави Трифонов. Не ни притеснява това, че щели сме да бъдем в изолация. Ние сме в изолация от 7 години, откакто съществува "Възраждане".


Не смятам, че имаме общи политики с ГЕРБ и ДПС. За 12 г. показаха, че тяхната политика надминава в антибългарските си измерения политиката на всички османски султани и византийски императори. Ще искаме касиране на изборите в Турция, заяви още Костадинов. 

Той се обяви за спешни мерки за преодоляване на здравната катастрофа, а по думите му мерките срещу коронавируса у нас са дискриминационни. От "Възраждане" смятат да търсят подкрепа в НС, за да отнесат въпроса със "зеления сертификат" и Ковид мерките до Конституционния съд. 

Журналистите обаче не го питат, защо в едни от най развитите световни демокрации, като Италия например, зеления сертификат е задължителен и обществата са го възприели не като нарушение на техните права, а като помощно средство и превенция срещу Ковид-19. И никой не си позволява циркаджийски простотии да подлага на съмнение нещо, което направи така, че италианците почти да забравят, че има Ковид. 

И никой не попита Костадинов дали според него не представлява свръх цинизъм да влезеш в парламента благодарение на брутално заиграване с епидемията и дали няма да му липсва когато тя приключи! А отговорът е, че нещо от което се е облагодетелствал максимално, със сигурност ще му липсва.

Новините от днес и със задна дата