понеделник, 15 ноември 2021 г.

Евгени Минчев: Българинът е невеж

 

"Не вярвам на избори и на политика, както и на цялата тази суматоха, макар това да е необходимо за хората и държавата. Нещата у нас се правят много шумно и атрактивно, без това да има смисъл. Харесвам тихия подход на германците - отива се и се гласува", посочи PR експертът Евгени Минчев в изборното студио на Bulgaria ON AIR "Избори: Трето действие".

Според него промяна няма, тъй като едни и същи лица се вадят за пешки за шах и се слагат на масата на политическата игра, но с нови партии, дрехи и слогани.

"Вярвам в това, че човек трябва да работи при всяка една партия. Партията не променя нищо, нейната победа може да направи околната среда по-благоприятна, така че човек да изкарва пари или да се развива добре. Хората са невежи. Слоганът, който идва от народа към политиците е: "Този ще ни оправи", каза Минчев.

По думите му нито един политик не се наема индивидуално с всеки свой избирател.

"Българинът иска да види сеир. Българинът иска да има тема за разговор със салата и ракията. Винаги някой да е виновен и винаги да има "занимавка за устата" - нещо да  му изкарва негативните мисли навън. Българинът е невеж", смята PR експертът.

Минчев сподели, че не вярва в това, че политиката може да определи нещо за обикновения човек.

"Ще дам пример с Германия. Примерът на Меркел е един много добър пример как трябва да се държи един добър държавен глава. Смятам, че Меркел може да бъде съпоставена с президент на една държава. Меркел продължава да показва фасон на един скромен човек", поясни той.


Според Минчев сме свидетели само на междуличностни борби.

Новините от днес и със задна дата