вторник, 23 ноември 2021 г.

10-членно семейство, учителка, кметски сътрудник и майка с близнаци сред загиналите на "Струма"

  

                                  Снимка: Bulphoto

Десет души от едно семейство са сред загиналите в трагичната катастрофа на магистрала "Струма", съобщава "Слободен печат".

"Цялото ми семейство изгоря", споделя пред медията г-н Яхи от Скопие-Север, който губи 10 роднини в автобуса-ковчег, включително и членовете на семейство Мухаджери, с които имал родствена връзка. 

Семейството пътувало за почивка в Истанбул.

По информация на македонската медия сред жертвите са начална учителка от село Студеничани и дъщеря ѝ, която била непълнолетна.

Сред загиналите имало и кметски сътрудник, който в Истанбул празнувал рождения си ден с приятелката си, която също е починала.

Разследващи от мястото на събитието разказват пред репортер на "24 часа", че пред средната врата на автобуса има изгоряла жена с две деца на ръце, вероятно близначета.


В момента те проверяват за допълнително гориво - бензин, защото дизелът трудно експлодира, а автобусът е бил дизелов. Един от оцелелите е разказал пред македонския премиер, че били събудени от силна експлозия.

По първоначални данни в автобуса са пътували общо 52 македонски граждани, 45 от които са загинали, а 7 са настанени в "Пирогов".

Новините от днес и със задна дата