петък, 29 октомври 2021 г.

Изобретателни хора със сертификати измислиха как да изкарват пари с тях и им се получава

 Изобретателни хора със сертификати измислиха как да изкарват пари с тях и им се получава

Тийнейджъри изкарват по някой лев, като помагат в шопинга на хора без зелен сертификат, съобщава вестник „Телеграф“.

Новата услуга „пазаруване от мола“ тепърва набира скорост в Бургас. Млади момчета и момичета дискретно предлагат на входа да напазаруват каквото ви е необходимо срещу такса от 10 лева.

Практиката се забелязва не само пред моловете, но и пред големи обекти от търговските вериги.

Там все по-често се случва някой да помоли на входа друг да му купи нещо. Обикновено обаче милосърдните притежатели на сертификат не искат пари за услугата.

Ниша

Не така стоят нещата в Пловдив обаче, където се е отворила цяла пазарна ниша за подпомагане на неваксинираните. Имунизирани тийнейджъри вземат по 20 лева, за да напазаруват от мола или голяма верига вместо онези, които според влезлите в сила мерки нямат право да ходят в съответните търговски обекти, съобщава „Марица“.

Според изданието във Facebook се множат обявите за кризисната пандемична шопинг услуга. Ваксинираните помощници обещават да дойдат до дома на клиента, да вземат поръчката, да я доставят и едва накрая да им бъде заплатено.

Заявки за покупки се приемат за всички молове в Пловдив, за големите търговски центрове и търговски вериги, както и за ресторанти и заведения. „Вече се възползвах и съм очарована. Исках няколко неща от мола на „Руски“ и човекът си свърши качествено работата. Препоръчвам“, е написала пловдивчанка в социалните мрежи.


Този мол на открито е истинска луксозна джунгла за шопинг маниаци (снимки)Когато става въпрос за луксозни дестинации за пазаруване по света, веднага наум ни идват места, като Ню Йорк, Милано, Хонконг, Сингапур и Дубай

Иновация

Много търговци обаче избират да не чакат клиентите им да си намерят помощници, а вземат мерки да улеснят максимално търговията. Големите търговски вериги в Добрич, за които се изисква зелен сертификат, например намериха начин да обслужват клиенти без такъв документ.

Тези, които имат сертификати, влизат спокойно. Останалите спретват опашка вляво или вдясно от централния вход. От магазина излизат служители с маски, които вземат поръчките на чакащите без сертификати, след което играят свръзка между стоката, клиента, касата и накрая – пак клиента./Източник: Профит

 

Новините от днес и със задна дата