четвъртък, 21 октомври 2021 г.

Валентин Танев на рождения си ден: Не ми е до празници, загубих най-близкия си човек

  

Днес актьорът Валентин Танев, познат с изявите си както на малкия и големия екран, така и на театралната сцена, става на 64 години. Рожденият му ден обаче далеч няма да бъде белязан от радост, а от тъга, тъй като от 40 години насам ще го посрещне сам, без своята съпруга Юлия, която съвсем наскоро напусна този свят.

Тази сутрин някогашният водещ на "Господари на ефира" гостува в предаването "Преди обед" по bTV, където за първи път говори за тежката си загуба.

Запитан от Сашо Кадиев и Деси Стоянова как мисли да отбележи личния си празник, той каза, че ще го стори с представление, което му се налага да изнесе още тази вечер. След това обаче заедно с негов приятел от казармата, който също е роден на днешната дата, все пак ще съберат в тесен кръг свои близки.

"Не ми е много до празници. Неотдавна загубих най-близкия си човек и в момента не ми е приоритет да се веселя. Но така или иначе трябва да продължа да работя и да се срещам с приятелите си", сподели той.

Артистът не пожела да навлезе в подробности около кончината на своята любима, отишла си на 58-годишна възраст, отказвайки да разкрие точната причина за нейната смърт. Родни медии обаче предават, че директорката на детска градина е водила продължителна битка с рака, която в крайна сметка е загубила.

На въпроса как се справя човек с нещо подобно, отправен му от сина на Катерина Евро, той отвърна, че предпочита да запази отговора за себе си, но миг по-късно с каза, че се налага да се изправи пред болезнената реалност, намирайки начин да я понесе, макар да не е никак лесно.

Валентин със съпругата си Юлия

"В края на краищата трябва да продължа", заключи Танев.

Онова, което му е помогнало да се справи със страданието, било изпълненият му с работни ангажименти график. Скърбящият мъж призна, че след трагедията е отложил множество участия, но в даден момент е разбрал, че не това е решението и не може до безкрай да избягва завръщането си пред публика, понеже по този начин останалите му колеги са търпели финансови загуби. Той използва възможността да благодари на всички тях за разбирането в този труден за него момент.


Любовната история на Валентин и Юлия започва преди повече от четири десетилетия, когато се запознават по време на театрално представление във Варна. Тогава той все още е студент към Техническия университет, а тя - част от зрителите, отишли да гледат спектакъла, в който артистите е трябвало да слязат в публиката, за да поканят на блус някои от присъстващите жени.

Търсейки своята дама, очите му внезапно се спират на нея и той разбира, че тя е тази, с която иска да танцува, а искрите между двамата прехвърчат мигновено. Не след дълго започва техният романс, който ги отвежда до олтара. В продължение на 40 г. двамата се радват на щастлив семеен живот, дарил ги с две деца - син и дъщеря, носещи имената Боян и Анелия.

През последната година и половина Танев се сбогува още и с двамата си родители, както и със своя брат.

Новините от днес и със задна дата