вторник, 19 октомври 2021 г.

Доц. Ангел Кунчев е "Лекар на годината" за 2021 г.

  

Доц. д-р Ангел Кунчев е отличен от гилдията за "Лекар на Годината 2021". Това съобщиха от Българския лекарски съюз в Деня на българския лекар – 19 октомври.

Главният държавен здравен инспектор, който точно днес празнува и своя рожден ден, ще получи най-високото отличие на лекарската гилдия в идните дни.

През целия си професионален път доц. Кунчев работи неуморно за решаването на проблемите в здравната система, а от началото на епидемията от Ковид – 19 показва последователна работа, смело отстоявайки позициите си, категорични са от съсловната организация.

От там допълват, че заради епидемичната обстановка в страната, тази година няма да има официална церемония, както повелява традицията. Отличията в останалите категории - "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност", "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники", "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация", "Ти си нашето бъдеще - младите медицински надежди", ще бъдат връчени в централата на БЛС, в различни часове за отделните категории, за да няма струпване на хора.

Посмъртно отличие за "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация" ще получи д-р Кирил Еленски, бивш зам.-председател на БЛС.

Доц. Ангел Кунчев е роден на 19.10.1959 г. в Симеоновград. Завършил е Медицинския институт в Пловдив през 1985 г. и оттогава се занимава с епидемиология.


Последователно е работил в отдел "Противоепидемиологичен контрол" на ХЕИ-Хасково (от 1986 г.) и отдел "Противоепидемичен контрол" на Министерството на здравеопазването (от 2001 г.), а от 2008 г. е директор на отдел "Надзор на заразните болести" в Министерството на здравеопазването.

През 2011 г. е преназначен като главен държавен здравен инспектор към Министерството на здравеопазването на България.

Новините от днес и със задна дата