четвъртък, 23 септември 2021 г.

Почтен депутат с кримидосие заряза Слави, отива при харвардците

  

Името на бившия депутат на „Има такъв народ“ (ИТН) от Добрич - Дилян Господинов, се спряга за шеф на местно ниво на новата пария „Продължаваме промяната“ (ПП) на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Това съобщава електронното издание rns.bg.


Дилян Господинов

Господинов нашумя, след като стана ясно, че преди години е бил обявяван за международно издирване заради измами, извършени в Германия. Източници на изданието твърдят, че той иска да напусне партията на Слави и да присъедини към новия проект. С него щели да си тръгнат и други от политическата формация на ИТН.

Любопитно е дали наистина Господинов ще влезе в редиците на Петков/Василев. Ако това се случи, то какво ще стане с тяхната т. нар. „декларация за почтеност“ с оглед на миналото на бившият депутат от ПГ на ИТН?

През 2002 г. Дилян Господинов Господинов беше обявен за международно издирване от германски съд, припомня rns.bg. Той е търсен във връзка с измама, а членът, по който се издирва предвижда наказание до 10 години лишаване от свобода. По данни на западноевропейската държава Господинов е бил част от организирана престъпна група, която правела покупки от интернет, за които плащала с чужди дебитни и кредитни карти.

Групата е разбита през април същата година и добричлията е арестуван. След като е задържан и обвинен за седмица Господинов е освободен и през Чехия се връща в България.

През същата година той е бил управител на фирма у нас. Тя е била със седалище в Добрич, и се е занимавала главно с изкупуване на пчелен мед. Господинов успява да закупи стара къща, която да реновира. След събарянето направил нова постройка, а в границите на имота има гараж и барбекю. Личният автопарк на бившия депутат е от няколко автомобила, които според запознати струват около 350-400 000 лв.

С обявяването на политическия проект на Трифонов, Господинов е избран за областен координатор на „Няма такава държава“ /бел.ред това беше първото име на партията на Трифонов, но съдът не допусна такова име при регистрацията/ в града. След като в партията става ясно, че той има криминално минало е отстранен, но само след около 2 седмици е върнат на поста.

Добричлията влезе в 45-тото Народното събрание (НС), но не беше член на нито една комисия, а остана редови депутат. Впечатление прави, че в краткия живот на този парламент той не задава нито един въпрос към изпълнителната власт.
След изборите на 11 юли Господинов отново прекрачва прага на Народното събрание и става член на парламентарните комисии по Земеделие и по Култура. Дилян Господинов отново остава не активен и не задава нито един въпрос на парламентарен контрол в 46-ото НС.

Новините от днес и със задна дата