петък, 17 септември 2021 г.

Председателят на партия "Средна европейска класа" се оттегля от политиката

  

                                       Снимка: БНР 

Председателят на ПП "Средна европейска класа" Георги Манев обяви, че се оттегля от активна политическа дейност и освобождава ръководния пост, който заема, съобщиха от партията.

Относно информацията, че бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев преговарят за явяване на предстоящите избори с мандата на СЕК, Георги Манев заяви, че до момента не са водени такива разговори, цитиран от БНР.

"Все пак още в качеството си на председател мога да заявя - добре дошли са, Изпълнителният комитет има нужда от хора като тях", отбеляза Манев.

От Средна европейска класа не коментираха дали ще имат кандидат за президент и дали ще търсят коалиционни партньори за предстоящите парламентарни избори.

"С работата си като председател на ПП "Средна европейска класа" успях да направя така, че в България започна да се обръща все повече внимание на малкия и среден бизнес, започна да се говори все повече за създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот" - сподели на финала на своята политическа кариера досегашният лидер на партията.

Георги Манев упълномощава своя заместник Константин Бачийски да представлява ПП СЕК до провеждане на редовния конгрес на 9 октомври. Конгресът е насрочен преди три месеца и случващата се смяна в партийното ръководство е резултат на добре обмислено решение:

"Това мое решение е плод на обмислен избор. В така създалата се политическа обстановка просто аз считам, че не мога да взимам повече правилни решения как да се развива партията. Упълномощавам моя заместник-председател Константин Бачийски да взима, да подписва всякакви решения за коалиционни споразумения, за всякакви действия, свързани с политическа партия "Средна европейска класа".

"Оттеглям се от активна политическа дейност на 54 години с чувство на изпълнен дълг, но винаги ще помагам с каквото мога на моите млади колеги от Изпълнителния комитет на ПП "Средна европейска класа" - сподели още Георги Манев.

 

 

Новините от днес и със задна дата