събота, 4 септември 2021 г.

Дрогиран шофьор на БМВ уби трима души при катастрофа край Варна

  

                                           Кадър от bTV

Дрогиран шофьор отне три човешки живота при жестока катастрофа между два автомобила снощи. Инцидентът е станал към 22,20 часа в района на резиденция Евксиноград край Варна.

Загиналите са трима чужденци - двама френски граждани - жена на 50 г. и мъж на 67 г., и англичанин на 59-годишна възраст, съобщиха от полицията.

Водачът, който е причинил смъртта им, е варненец на 46 г., който е без сериозни наранявания.

"Става дума за чужди граждани, които са постоянно пребиваващи в България. Вследствие на пътно-транспортното произшествие са извършени проби на водача на виновния автомобил. Изпробван е за алкохол и наркотични вещества и е установено, че е на амфетамини и метаамфетамини и е задържан в Пето районно управление. Автомобилите са се озовали в тревните площи между двете платна. Не мога да ви кажа скоростта, това ще е в следствие по досъдебното производство ще се установят подробности по случая", заяви пред БНТ началникът на "Охранителна полиция" - Варна Илиян Илиев.

Лекият автомобил, в който се движели жертвите, излизал от близката бензиностанция с намерение да пресече главния път и да направи обратен завой в посока Златни пясъци. Според очевидци колата не е спряла на знак "Стоп" и навлязла в насрещното движение. В същото време движещо се към Варна с много висока скорост БМВ я блъснало, при което тя се търкаляла повече от 30 метра. Единият пътник е изхвърчал от нея, другият е бил затиснат в задната ѝ част, а водачът - жена, издъхнала преди пристигането на линейката, съобщи "24 часа".

Новините от днес и със задна дата