сряда, 15 септември 2021 г.

Политик: Министри от служебното правителство и хора на президента се опитаха да купят партията ми!

  

“Ще бъда максимално откровен, за да се разсеят всякакви внушения. Имахме два разговора с новия политически проект", призна Емил Георгиев, председател на Екогласност, част от коалицията "БСП за България" в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Първият разговор беше с представител на г-н Кирил Петков и Асен Василев, и министъра на образованието, казаха ни, че разчитат на нас, защото сме модерна партия и комплименти от този род, но поставиха условие. То е те да ръководят изцяло дейността на "Екогласност" и аз казах, че разговорът е приключен. На другия ден същият от този техен представител ни се обади и каза, че лично господин Кирил Петков желае среща.

Проведох среща с него в моя офис и разговорът беше 2 часа, казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат поставени условия за изцяло поемане на ръководството и тогава поставиха искане да влязат в него. На нас се предложиха избираеми места, от което примерно едно в Хасково и Монтана, като те поемат изцяло кампанията и ще ни предложат хората. Направили са кастинг и са подбрали 50 души.
 

Зададох въпроса кой стои зад този проект и не получих отговор, казах че повече разговори няма да има. Разбрах, че този проект е създаден от представители на президентството." На въпрос на водещата за финансовото обезпечение на новия проект, Емил Георгиев потвърди, че офертата е била и финансова.

"Бил съм подложен на натиск от олигарха Прокопиев, казах им че няма как да бъдем купени.

Опитаха се по много неприятни начини да уговорят и други наши представители, като на всяка цена да говорим за 4 избираеми места, 4 втори места, да внесат предварително средства, и всичко това се знае от делегатите на нашата конференция. Казаха, че с този проект е запознат и министър-председателят. Той е назначен от Президента. Противно на всичко изредено дотук, Емил Георгиев нямал съмнения президента да стои зад този проект, което е в противоречие с твърденията му.

Нека да ви кажа още едно име - г-н Копринков, който е един от секретарите на Радев, ме попита дали още продължаваме разговори с въпросните господа, при което аз отговорих с "За какво става въпрос?", но той явно е знаел. Но те самите министри казаха, че са хора от президентството", категоричен е Георгиев.

Новините от днес и със задна дата