понеделник, 27 септември 2021 г.

Борисов: Нека самозабравилите се мъже да си седят вкъщи и да си готвят манджите

  

Надявам се жените да дойдат на власт, за да може мъжете с голямо его да си стоят вкъщи. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ, което заради противоепидемичните мерки срещу Ковид-19 се провежда онлайн.

По думите му, най-много жени гласуват за ГЕРБ и партията се старае да откликне на това, като дава възможност на дамите да се изявяват на ръководни постове. Той е на мнение, че няма друга партия, в която да има толкова много жени.

"Днес сме събрали не само да изберем ръководство, но и, надявам се, да "изчегъртаме" мъжете от ГЕРБ и, най-вече, да дойдат жените на власт, за да може такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите", каза Бойко Борисов.

Скандал при номинации, Борисов избухна: за това губим избори

По време на номинациите за нов Национален изпълнителен съвет на Жени- ГЕРБ се заформи и скандал. Причината - номинираната за член на съвета от Благоевград Елена Ташкова не е била издигана от структурата, предаде "24 часа".

"Всички ние сме изключително учудени от номинацията на госпожа Елена Ташкова, защото това не е нашата номинация. Тук сме 22-ма души и никой не иска г-жа Ташева. Никой от нас не е гласувал за нея. Кой и кога е изпратил нейната номинация, не знаем. Ние не сме съгласни с това", обяви областният координатор на женската организация Адриана Мелниклийска. 

"Аз ще ви отговоря. Кой, кога и къде я е номинирал си е ваша работа. Вашата организация с подобно разединение доведе до това да губим избори след избори. Вашите разправии доведоха до това. Не ми се идва, за да не ви слушам разправиите кой е по-голям. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. И вие губите избори, сигурно гласувате едни срещу други", коментира в отговор лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Нашите номинации бяха Адриана Мелниклийска и Росица Димитрова. Не бяхме дали одобрение за тази номинация. Затова се получи тази ситуация, каза Мелниклийска.

В крайна сметка номинацията бе прегласувана и за член на съвета бе избрана Росица Димитрова.

Новият председател на Жени-ГЕРБ е Екатерина Йорданова. За нея гласуваха 840 представители на Националното общо събрание на Жени ГЕРБ; пет дами бяха против, а още пет се въздържаха.

Новините от днес и със задна дата