сряда, 29 септември 2021 г.

В крачка: Полицаи сгащиха бургазлия, докато си обира реколтата от канабис

 

В местността „Казашки юрт” в землището на с. Костантиново бургазлията се грижел усърдно за канабисовата си градина. Намерени са множество течни торове, ел.пастир, изграден с цел защита на марихуаната.
35-годишен криминално проявен бургазлия е задържан от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Камено за отглеждане на конопени растения, осъществено в местността „Казашки юрт” в землището на с. Костантиново.

До ареста се стигнало след проверка на полицейските служители във въпросната местност, където са намерени в абсолютна зрялост близо три метрови конопени растения. В момента на проверката на място е бил и 35-годишния бургазлия, който берял „реколтата”.

Намерени и иззети са множество течни торове, ел.пастир, изграден с цел защита на насаждението, специален уред за прогонване на подземни гризачи и градинарски приспособления.

Извършено е претърсване в дома на бургазлията, разположен в бл. 112 в к-с „Меден Рудник”, където отново са открити растителни торове, както и суха зелена тревна маса, реагирала при направения полеви наркотест на канабис.

Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Камено.

Новините от днес и със задна дата