събота, 11 септември 2021 г.

Психолог: Манолова се възбужда от микрофон, тя е като ексхибиционист пуснат на свобода в силна абстиненция / видео

  

Бившият директор на Института по психология на МВР Росен Йорданов коментира пред Любо Огнянов в "Офанзива" разразилият се скандал между Татяна Дончева и ИТН, както и какво разкриват красноречието и интонацията за депутатите:

-Как ви се струва, къде е фокусът относно бележката с надпис 500К?
-Трудно е да се направи такъв анализ, може да бъде 500 кандидата, може да не е видял буквата. По-скоро в тази ситуация, трябва да се фокусираме върху това, че г-н Василев е опитен адвокат, Дончева също. При всички положения, понеже Радостин Василев беше инициаторът на публичността на разговора, той си е дал сметка, че не може да докаже нищо, осъзнал е, че това ще предизвика ефект. Трябва да се фокусираме не дали е вярно или невярно, а какъв ефект би последвал.
 
- Как оценявате езиковото богатство и депутатските метафори:
- Виждам, че много мои колеги се забавляват с това което се случва, аз не искам да влезна в тази роля, изобщо не ми е смешно. Споделих, че влизаме в цикъл от избори не защото съм врачка, а защото имам достатъчно житейски опит. Целите на протеста ни докараха депресивния извод, че нищо не можем да направим

- От ИТН скандираха "сгодиха се", после партиите от статуквото казаха, че Филип Станев е шаферка
- Нека да кажем така, зрителите не се задълбочават толкова в поведението на депутатите, много хора забравят, че тези депутати са хора, всеки със своите отклонения, освен това има групова динамика. Очевидно тук сме свидетели на голям апетит за красноречие.

На първо място бих сложил Тошко Йорданов, но и Мая Манолова, която силно се възбужда когато види микрофон. Когато един ексхибиционист бъде пуснат на свобода, при него има една силна абстиненция. Тя е символ на това, което се случва в парламента, статично говорене и празнодумие.

- Кирил Петков, към коя аудитория е насочен, според вас, към умно красивите или към по-социалистически настроените?
- Ще рискувам да кажа, че той би се харесал и на двете страни. В интонацията му, всичко което той прави, го неутрализира с гласа си. Има дисонанс. Много е важно това как човек се изразява, да бъде в синхрон. При него има едно лежерно, почти холивудско, говори с апломб, не ми внушава доверие.

Новините от днес и със задна дата