вторник, 7 септември 2021 г.

Нека подкрепим 9-годишната Кристин от Бургас да извърви пътя към мечтата си да проходи

 Нека подкрепим 9-годишната Кристин от Бургас да извърви пътя към мечтата си да проходи

Слънчевата Кристин е на 9 години.Тя е любопитно и отворено към света дете. Прилежна ученичка е в ОУ „Любен Каравелов” и има куп мечти, точно като нейните връстници. Или почти. Защото най-голямата мечта на Криси е да проходи и да се включва в игрите на своите приятели.

Момиченцето страда от детска церебрална парализа, а след пандемията здравословното ѝ състояние се влошава рязко. Това съобщи нейната майка – Лазарина Бончева, която отправя апел към всеки, който може да помогне.

„След 5 години усилена рехабилитация и направени 2 операции, изминалата тежка година си оказа влияние върху здравословното състояние на нашето дете. Причините са КОВИД-19, локдаун и липса на средства. На 19 август бяхме в Истанбул на контролен преглед - ортопед, вземане на мерки за нови протези за крачетата и очен лекар. Оттам дойдоха и лошите новини. Кристин има скъсяване на сухожилията и настъпили контрактури.” Това съобщи майката на Кристин, Лазарина Бончева.

Надежда за семейството обаче има. Лечението е отпускаща операция и последваща рехабилитация. След операцията Кристин ще бъде позиционирана в гипс за 2-3 седмици. След това ще бъдат изработени специални протези и имобилайзери за крачетата. Операцията ще бъде извършена от проф.ФуатБилгили в университетската болница Biruni. Последващата рехабилитация ще е в рехабилитационен център „Рибем”. Сумата за операцията е 6500€, а за рехабилитацията 6 месеца -12960€. Това са суми, непосилни за семейството. Затова всяка подкрепа е много ценна.

„Вярваме, че и този път ще успеем заедно! Кристин го заслужава!В Бургас има много хора с добри и състрадателни сърца! – споделят от семейството.

Новините от днес и със задна дата