неделя, 12 септември 2021 г.

Сомалиец преряза гърлото на 6- годишно дете и рани четири жени в Италия / видео

 Сомалиец преряза гърлото на 6-годишно момче и рани 4 жени в Римини  (снимки/видео) | Днес.dir.bg

Сомалийски бежанец беше задържан от италианската полиция, след като рани с нож четири жени и шестгодишно момче в курортния град Римини в Италия, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Следователите изключват възможността нападението да е имало терористични мотиви, и подозират, че 26-годишният мъж е действал под влиянието на наркотици.

Вътрешната министърка Лучана Ламорджезе нарече инцидента изключително сериозен и заяви в изявление, че утре ще посети Римини, за да присъства на среща на силите за сигурност.

Лучана Ламорджезе е подложена на критики от лидера на антимигрантската партия "Лига" Матео Салвини, който иска от нея да вземе по-строги мерки срещу незаконната миграция. След инцидента той отправи нови критики срещу нея във видеозапис във Фейсбук.

Извършителят, чието име не се споменава, ранил с нож две контрольорки, които му поискали билета. След това той побягнал и ранил още трима души, преди да бъде заловен от полицията.

Сред ранените е шестгодишно момче, което седяло с майка си на открит пазар. Момчето е претърпяло операция и е в критично състояние. Според италианските медии сомалиецът е прерязал гърлото му.

26-годишният сомалиец се намирал в Европа от 2015 г. и вече е подавал молби да получи статут на бежанец в Дания, Швеция, Германия и Нидерландия.

Те обаче бяха отхвърлени от властите, отбелязва АП. Той бил подал молба и за статут на бежанец в Италия, като живеел в подслон за бежанци, ръководен от католическа благотворителна организация.

Новините от днес и със задна дата