събота, 11 септември 2021 г.

Още една партия използва Ковид-19, за да си проправи път към парламента!

  

                                       Снимка: BulFoto

Почти всички партии се възползваха от епидемията, за да си проправят път към парламента. На дневен ред е "Възраждане" на Костадин Костадинов, който повечето българи наричат г-н Копейкин. Защо подхванахме тази тема? Помните ли настоящия здравен министър от служебното правителство, който преди да стане такъв бе "върл враг" на мерките срещу ковид и го правеше заради политически интерес.

Когато обаче се стигне до властта и носенето на отговорност,  нещата се променят на 180 градуса. Днес протестират и срещу неговите мерки, белким и те стигнат до депутатско място. Този начин на печелене на политически дивиденти е крайно циничен, но работи за постигане на цели, като власт.

Правителството има три дни срок да премахне COVID мерките. Това заявиха протестиращи от партия "Възраждане" пред сградата на парламента в София срещу ограничителните мерки.

Във Фейсбук организаторите на акцията се обявяват срещу задължителното носене на маски и принудителната ваксинация.

Протестиращите заявяват, че няма да пуснат децата си на училище, ако има каквито и да е ограничителни мерки за тях. Ще бъдат изпратени писма до президента, премиера и министъра на здравеопазването.

От "Възраждане" дават три дни срок на правителството да премахне посочените мерки, иначе се заканват, че ще има нов протест в сградата на президентството, предаде БНТ.

------------------------------------------------------

Това е третият протест в последните дни, който се случва пред Народното събрание. На 8 септември пред парламента бяха ресторантьори, представители на туристическия бранш и превозвачите срещу новите противоепидемични мерки.

Малко след началото на протеста от сградата на парламента бяха забелязани да излизат депутати, сред които Тошко Йорданов, Филип Станев и забъркания в аферата 500 к Радостин Василев от ИТН, Мая Манолова, Арман Бабикян и Димитър Делчев от ИБГНИ. Политиците бяха освиркани от събралото се множество. Впрочем, всичките тези също се възползваха от епидемията, за да се докопат до депутатските места.

"Протестът не е политически и политиците нямат място на него", заявиха от мегафоните организаторите на протеста и призоваха органите на реда да се намесят и да прогонят политическите лица от протеста.

На протест пред парламента се събраха и от строителния бранш. Недоволството им е заради неразплатени заплати. Хората носеха плакати: "Без път - няма посока!", "Не сме политическа дъвка", "Искаме си парите, няма да се откажем!"

На пресконференция малко по-късно те заявиха, че искат да им бъдат изплатени поне 60% от дължимите пари за ремонтите на пътищата.

 

Новините от днес и със задна дата