вторник, 24 август 2021 г.

Scalefocus разширява екипа си в Бургас, отваря нов офис в сърцето на града до Морската градина

Scalefocus разширява екипа си в Бургас, отваря нов офис в сърцето на града до Морската градина

С официална церемония в присъствието на кмета Димитър Николов, Scalefocus откри новия си офис в града и заяви плановете си за разрастване на екипа и привличане на технологичен талант.

Компанията отваря първия си офис в Бургас през 2019 г. и оттогава работи активно не само с местната софтуерна общност, но и с повечето гимназии и университети за превръщане на града в активен ИТ център.

„Следим развитието ви още откакто за първи път дойдохте за събитие през 2018 и виждаме, че тук се събират талантливи и качествени хора. Благодарен съм, че работим заедно в посока иновативно технологично образование и за приноса ви към обучението на младите хора.", заяви по време на откриването на новия офис на Scalefocus в Бургас кметът Димитър Николов.

„Scalefocus се утвърди като предпочитан работодател през годините, защото във всичките си локации предлага абсолютно идентични възможности за професионално развитие, работа по предизвикателни проекти, приятелска обстановка и страхотна култура на екипност.

Стратегията за разрастване е свързана с децентрализиране на локациите за доставка на софтуерните услуги, като по този начин компанията може да привлече и ангажира в проектите си най- добрия технологичен талант, без да се ограничава на географски принцип.

„Последната година ни показа колко успешен е моделът Work From Everywhere (работа от разстояние) и ще го запазим и след края на пандемията. От друга страна, продължаваме да поддържаме модерни и функционални офис площи в атрактивни локации, както тук във Флора Панорама, за да не губим връзката между хората и да им осигурим всичко, което е необходимо за ефективен работен процес.", сподели Иван Иванов, изпълнителен директор на Scalefocus.

Виктор Билянски е един от основателите на Scalefocus и вече 9 години има решаваща роля при избора на нови локации и бизнес възможности. „В Бургас ние видяхме талант, но и желание и потенциал за развитие. Много ще се радваме да сме една от причините за нарастващата тенденция все повече развити професионалисти да се връщат и да намират реализацията си в Бургас и другите големи градове."

„Бургас е едно от местата, на които срещаме най-силна подкрепа от местната управа и от академичната среда - тук хората наистина инвестират усилия, за да се развива града и в частност ИТ индустрията, която създава много възможности за ученици и студенти.", допълни Красимир Костадинов, главен технически директор на компанията.

Според Милена Георгиева, която управлява офиса на компанията в Бургас, връзката между развитието на екипа на местно ниво и развитието на таланта от най-ранна възраст е много пряка. Scalefocus e един от основателите на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, и работи ежедневно с гимназии и университети, за да даде на младите колеги изцяло практически знания и умения, които те да могат да приложат още от първия ден в работата си.

Академията на Scalefocus е напълно безплатна за всички, които имат базови умения и желание да ги надградят и да се развиват в сферата на софтуера. Разбирането на компанията е, че подпомагайки развитието на кадри на местно ниво, ще им дадем добра причина да изберат да останат и да се развиват в Бургас.

Екипи в Бургас сформират и други големи ИТ фирми. В края на септември, в Бизнесинкубатор Бургас ще открие свой офис и компания, която работи в областта на финтех индустрията.

Новините от днес и със задна дата