сряда, 18 август 2021 г.

Една отчаяна българска майка: Помощ! Синът ми е в Covid-затвор във Виетнам

  

Бойка Трифонова - една отчаяна българска майка, чиито син вече месец е "заложник" на ковид-пандемията в далечен Виетнам, се обърна чрез Фейсбук към всички институции и хора, които могат да помогнат момчето ѝ да се прибере у дома.

Ето какво написа психоложката и бизнесдама в социалната мрежа:

"Има ли майки в този фейсбук? Синът ми вече цял месец е затворен в апартамента си в град Хо Ши Мин във Виетнам. Няма право да излиза. Пъхат му бележки под вратата, написани на английски, кога има право да слезе в сградата до магазините, да си купи храна!

Мислите, че е е арестуван? Че го разследват за особено опасно престъпление и е под домашен арест, с присъда от съд?! Не! Нищо не е направил ! Освен, че се намира в държава, която е затворила всеки свой жител в дома му поради страх от Ковид!

Колко точно е голяма заразата във Виетнам към момента? От 95 000 000 жители са умрели .... 5 000. Да ! Пет хиляди от деветдесет и пет милиона ! Това, обаче, се счита за достатъчно основание синът ми да бъде заключен от месец в апартамента си на хляб и вода!!! Сякаш, че лично е убил всеки един от тези пет хиляди.

Не се шегувам с това! С кръв и сълзи пиша този пост! Как ще се чувствате ако сте майка на син, заключен в дома му, на когото му пускат бележки под вратата кога има право да си купи хляб?!

... И по - лошо! Виетнам затваря летищата си за чуждестранни авиокомпании. Забранили са вече на Тюркиш Еърлайнс да каца. Забранили са на Емирейтс. За момента позволяват по свое усмотрение само и единствено на Катар - и то на съвсем произволни дати. С други думи - до дни ще забранят да се излита от Виетнам, дори и да си чужденец. Не само че си затворен в дома си!

Имам сериозно опасение, че синът ми няма да може да се прибере в България! Както и всички останали българи във Виетнам. Полудявам само при мисълта, че му подават бележки под вратата, а че и да не може да се прибере - е това вече ме кара да откача!!!

Ако Виетнам спре полетите заради пет хиляди умрели при деветдесет и пет милиона население - СВЕТА ЩЕ ОБЪРНА!!!!! Искам си прекрасния български син у нас! Жив, здрав и свободен! СВОБОДЕН !!!!

Да приберем свободните българи в страната си !!!

Помогнете ми да прибера сина си от ковид - затвора на Виетнам !

С мен ли сте, хора ? Ще си приберем ли българите от Виетнам, ако ги държат затворници още месец ?!

Не го ли пуснат да си тръгне - него и другите българи в този град - ще пищя, така ще пищя, ТАКА ЩЕ ПИЩЯ, че целият свят да ме чуе!!! Ще пищя така, както за българските сестри в Либия ! Заключени без съд и присъда ! Същото е!!!", написа във Фейсбук Бойка Трифонова.

Тя уточнява, че синът ѝ Виктор е затворен в Тао Диен Мастери, в единия от небостъргачите. "Има надежда за някакъв полет в рамките на един месец. Дано да се осъществи. Миналата година Русия затвори летищата за всякакви полети за шест месеца. Сега тия ще направят същото. Как може да държат хората като затворници без съд и без престъпление???", недоумява тя.

Новините от днес и със задна дата