четвъртък, 19 август 2021 г.

Популистката Манолова била загрижена за хората, но очаквала президентът да не бърза с връчването на втория мандат, за да се премине към трети

 

 Известната с популистките си изказвания и изпразнени от съдържание думи на загриженост за социалния статус на българите Мая Манолова и днес не пропусна момент да пусне в ход популистката си реторика.

Ние сме парламентарна република. 8 от председателите на комисии са на ИТН. Всеки български гражданин може да прецени кой е в опозиция.

Крайно време е да спрем да се занимаваме с позиции и постове. Усещането на ИБГНИ е, че има разминаване между дневния ред на парламента и този на гражданите.

Това заяви Мая Манолова в кулоарите на народното събрание, но явно изобщо не я е грижа за всичко изредено по - горе защото от следващите ѝ думи стана ясно, че очаквали президентът да не бърза с връчването на втория мандат, за да се стигне до трети, защото процедурата по актуализация на бюджета върви бавно, но пропусна да каже, че изобщо няма да се случи. Защото не дневния ред на парламента се разминава с очакванията на гражданите, а този на президента.

Важно е да има пари за преизчисление на пенсиите и за пожарната, както и за гранична полиция, добави тя, но не обясни как съгласявайки се президентът да извива ръцете на парламента за актуализация на бюджета точно на служебното правителство, може да бъде постигнато това. 

От думите ѝ по скоро става ясно, че отдавна не сме парламентарна, а президентска република с президент, който иска насила да му бъде приет бюджета, за да има пари за избори и да закрие Народното събрание, вместо наистина да положи усилия за създаване на редовно правителство, което да представи бюджет за гласуване. Явно, не е това целта му, дори след като е осъзнал на какъв риск подлага цялото българско население. Не случайно здравната криза бе преструкторирана от президента в политическа, парламентарна и социална и всичко това за сметка на социалната сигурност на българите.

Новините от днес и със задна дата