вторник, 3 август 2021 г.

ИТН разкрива състава на проектокабинета си

  

"Има такъв народ" представя структурата и състава на проектокабинета си пред парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!". Срещата се провежда в Народното събрание. 

Преди да влезе в сградата на парламента, предложеният за премиер Пламен Николов пред журналистите каза само, че има шанс за съставяне на кабинет, който да получи подкрепа. Кога медиите и обществеността ще научат имената на предложените министри той отказа да отговори.

В опит да реализират получения мандат от президента Румен Радев, от партията на Слави Трифонов след това ще проведат срещи и с парламентарните групи на "Демократична България" и "БСП за България". Всички те се провеждат в Народното събрание. 

За срещите с парламентарните групи, от които "Има такъв народ" очакват подкрепа, те бях поканени с писма, подписани от председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. 

От "Демократична България" декларираха, че ще решат дали да подкрепят проектокабинета, когато получат пълна информация за структурата, състава и приоритетите му. От БСП изразиха удовлетворение от проведените досега преговори, но ще очакват споразумение. За подписан документ с основните приоритети ще настояват и от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Очаквайте подробности

По последна информация от ИТН, ще представят проекто кабинета си до края на деня, но не уточняват в колко часа!

Новините от днес и със задна дата