понеделник, 2 август 2021 г.

Как германските туристи успяват да вбесят всички, където и да отидат

 

Германците могат да пътуват и много от тях могат да си го позволят. В нормални времена (преди пандемията) бихте могли да срещнете германци в Сан Франциско, на върха на „Бурж Халифа“ в Дубай или страхотни музикални събития като в Кемдън, Лондон.

Те си резервират сафарита в африкански страни, круизи по всички океани или правят преходи в Аржентина. Имате чувството, че бихте ги срещнали и на Сатурн.

Проблемът на жителите на тези страни, разбира се, не е с германците, които четат Ницше и са отговорни към околната среда или с тези, които сами си плетат бельото, или с тези, които имат вкус и слушат концерт на Малер на телефона си.

Повечето оплаквания от германските туристи идват, когато те се държат като простаци по европейските курорти. Хора, които пият по 25 часа на ден и се държат като пияници, или педантични герамнци, които стават в 5 ч. сутринта, за да нападнат езлонгите на басейна в хотела като ги окупират с кърпите си.

Проучване на организацията YouGov точни преди коронавирусът да удари изследва 26 държави, за да разбере хората от кои националности са предпочитани за туристи и кои дразнят местните. Германците са в топ 5 на най-лошите туристи във всички европейски държави, пише The Berlin Spectator.

Германците са сред най-мразените почиващи в страната, която посещават най-често – Испания. Около 17% от испанците имат неприятно мнение за туристите от Германия. Те успяват някак да нервират и около 16% от норвежците.

Добрата новина е, че германците са самокритични. 15% от тях казват, че сънародниците им не се държат добре по време на почивка.Те се успокояват с факта, че има народи, които са още по-зле в това отношение – например британците и руснаците. В Испания и Германия британските туристи, или поне пиещите сред тях, са особено непопулярни. В Дания, Швеция, Финландия, Норвегия и Германия пиещите руски туристи се считат за най-лошите.

Според същото проучване китайците са най-лошите туристи в Азия, включително и в самия Китай. В Сингапур две трети от запитаните смятат китайските туристи за ужасни и мнението е подобно и в Индонезия, Малайзия, Филипините, Тайланд, Виетнам и Австралия.

Японците са в другата крайност. Всички ги обичат – и в Европа и в Азия.

Но да се върнем на германците. Едно от нещата, които ги прави толкова дразнещи, са техните глупави оплаквания. В някои случаи те имат право. Но когато туристите от страната на братвурста и часовниците с кукувица се оплакват от малки вани, стари мебели или растения, които нямат достатъчно листа по тяхно мнение, това е странно. А това са истински оплаквания, получени от туроператор от германци.

Кой е най-добрият начин да се оправите с такива туристи? Изчакайте ги да пристигнат в хотела, след това ги заключете в килера с бира и лебервурст. Или в целия хотел настанете само германци. Така те ще се дразнят един друг./pochivkablitz.bg

Новините от днес и със задна дата