петък, 27 август 2021 г.

Слави Трифонов: Няма да подкрепим кабинет на БСП, те са от статуквото, а и ни отказаха / Гледайте на живо

  

                                     Снимка: БНТ

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов заяви категорично, че партията му няма да подкрепи правителство, сформирано с мандата на БСП. Той каза това в първото си телевизионно интервю като политик, което избра да даде пред БНТ - стана ясно от анонса по време на новините. Цялото интервю ще бъде излъчено на запис след 20,30 часа.

На въпрос изобщо ли няма да участват в разговорите с левицата, на които Корнелия Нинова официално ги покани, той отговори:

"Възпитанието изисква да се отиде на среща, но причината да не подкрепим БСП е, че първо имаме много големи различия чисто като политически формации - БСП е лява формация, БСП за нас е партия от статуквото. БСП не ни подкрепи, когато имахме възможността да съставим правителство. Нинова излезе с нейния висш съвет излезе и обяви, че няма да ни подкрепят. А според мен това е като в любовта - и ти подкрепяш, и теб те подкрепят. Ако само ти подкрепяш, а теб не те подкрепят, значи нещо не наред".

Той изтъкна, че съставянето на това правителство е невъзможно, защото ДБ казаха, че няма да ги подкрепят, а ако хипотетично ДПС го подкрепи - "какво, отиваме на нова коалиция ли, това е абсурдно".

Трифонов заяви още, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат заедно с президентските. 

"Много ходене на избори, много харчене на пари и хората се изморяват", подчерта той.

Запитан какви ще са последиците за държавата от всичко това, за което и ИТН носи отговорност като първа политическа сила, Трифонов отговори, че партията му е само с двама депутати по-малко от тази на следващата партия - ГЕРБ.

Очаквайте подробности...

 

Новините от днес и със задна дата