четвъртък, 5 август 2021 г.

Нови пързалки и катерушки върнаха блясъка в двора на Детска ясла „Щурче“

 Нови пързалки и катерушки върнаха блясъка в двора на Детска ясла „Щурче“

От няколко дни малчуганите, посещаващи детска ясла № 5 „Щурче“ в ж.к. „Лазур“, играят и се забавляват на чисто новите люлки, пързалки и катерушки, монтирани върху обновения наскоро просторен двор.

Детското заведение, което се намира до бл. № 24 и в непосредствена близост до Морската градина, е построено през далечната 1972 г. и разполага с обширен двор, който не беше основно ремонтиран от близо 40 години. Той е с обща площ от 940 кв. м. и върху него са обособени няколко детски площадки за игра на децата от 4-те яслени групи.

Старите и амортизирани детски съоръжения на двора бяха премахнати, а теренът заравнен. Положена беше бетонова настилка, а отгоре и ударопоглъщаща настилка за безопасност при игра на децата. Преди няколко дни в ремонтирания двор бяха монтирани и чисто новите детски съоръжения за игра и занимания на открито.

Благодарение на ремонтните дейности, децата от ясла „Щурче“ могат отново да се забавляват и играят на открито в реновираното дворно пространство.

Освен площадките на детска ясла № 5, Община Бургас обнови със свои средства още дворовете в детските градини „Моряче“, „Веселушко“ и „Калина Малина“ в кв. Ветрен, а до началото на септември ще приключат и ремонтите на площадките в детските заведения „Калинка“ в кв. Рудник и на „Звездица“ в ЦГЧ.

Новините от днес и със задна дата