неделя, 8 август 2021 г.

Още за безследно изчезналия Юмер Мехмед

 

Специализирана група е сформирана в Първо РУ Бургас за издирването на безследно изчезналия от сряда, 4 август Юмер Мехмед. Подозренията са, че е отвлечен и разследващите са наясно, че всеки час е решаващ.

За последните няколко часа е свършен огромен по обем работа. Разпитани са десетки лица, иззети видеозаписи от градските камери по маршрута бул.“Сан Стефано“, бул.“Христо Ботев“ и ул.“Сливница“, както и булевард „Демокрация“.

Кадрите се анализират внимателно, за да се проследи точния маршрут на Юмер. Той е провел над 20 разговора от сутринта до 15 часа следобед, няколко номера се повтарят и се проверяват собствениците им и движението по мобилни клетки, пише Флагман, позовавайки се на изключително достоверен източник.

Фирмата, в която той работи в момента ремонтира помещението на бившия магазин „Болеро“ на ул.“Иван Богоров“ 42 в Бургас. 

Строителни работници разказват това, което са казали на полицията – чули Юмер да вдига телефона и да се разбира за среща с неизвестен за тях човек. Извикал го пред магазина, но лицето отказало и му съобщило, че ще го чака на паркинга зад сградата. Юмер излязъл през задния вход, но никой от работниците не видял колата, в която се е качил.


В района има камери за видеонаблюдение на бензиностанция „Петрол“, на гърба на „Тексимбанк“ и частна камера на намиращия се в близост до паркинга блок.

28-годишният мъж е един от обвиняемите в ОПГ-то на Димитър Желязков-Митьо Очите. Според прокуратурата той е извършил палежите на няколко катафалки в Бургас през 2017 година. Една от колите е на Румяна Черкезова от погребална агенция „Тишина“, а друга на Стефка Димитрова от „Покой“.

„Спрях да се интересувам от делото и вече дори не знам докъде е стигнало разследването. Последно чух, че Карен Ованесян е поел вината за палежите, но не знам дали тези твърдения отговарят на истината. Не съм ги проверявала, защото загубих надежда.

Отписах тези пари! Сумата не беше малка. Купих катафалката от колеги от Несебър, платих я, на 10-ти декември 2017 година трябваше да я прехвърлим на името на фирмата ми, но на 8-ми някой я запали. Нито имаше каско, нито нищо. Ходих на първите заседания по делото, чух небивалици, че едва ли не аз и колежката Стефка сме си запалили колите, за да натопим някого, което ме потресе и спрях да ходя“, разказа Румяна Черкезова.

Тя е разбрала, че Юмер е отвлечен. Не е разпитвана от полицията, защото не е в кръга на заподозрените лица.

Припомняме, че Юмер първоначално бе привлечен като свидетел по делото, но след като оттеглил първоначалните си показания, стана обвиняем. Той остана зад решетките година и половина. Освободиха го преди 7 месеца.

Според негови близки, Юмер е натопен. Притиснали го да свидетелства и след като спрял да играе по свирката на спецпрокуратурата, му повдигнали обвинение.

От началото на тази година е с най-леката мярка „подписка“. Юмер бил на ръководна длъжност в строителна фирма, разказа приятелката му Габриела. Трудил се като вол – от сутрин до вечер. Не контактувал с други хора, освен с колетите и търговски контрагенти на фирмата – доставчици на строителни материали и ръководители на бригадите.

„Нямаше почти никакво време. Работеше много – от 7 сутринта до 21 часа вечерта. Чувахме се често, през час-два. Знаех по всяко време какво прави и къде е. Не съм мигнала от сряда, когато разбрах, че с него може да се е случило нещо“, заяви Габриела.

Тя се и видяла последно с Юмер в 14:05 на 4 август. Той дошъл с шофьор, за да ѝ донесе храна в търговския център в Бургас, където тя работи.

„Поговорихме една минута. Каза ми, че има среща, беше спокоен и тръгна“, допълни приятелката му.

На какво ще станем свидетели в парламента през идващата седмица и какви ще са последствията?

Обединяващото във всички изброени хипотези е, че българите трябва да са готови за една много тежка зима, която ще помнят дълго време. Цялата статия - ТУК

Новините от днес и със задна дата