неделя, 22 август 2021 г.

Баща на две деца забрави за болките след две операции, за да спаси давещо детенце в Бургас

Млад мъж, баща на две деца, спаси давещо се момиче в Бургас. Случаят е от събота, а за него разказва туристка, която е станала свидетел на акцията, пише Флагман бг.

Бургазлията плажувал със семейството си, когато съпругата му е казала, че нещо се случва във водата. Галин разбрал, че дете има нужда от помощ и хукнал да го спаси, въпреки здравословното си състояние в момента – трудноподвижен е заради две тежки операции на краката. 

Вижте цялата история, публикуваме разказа на свидетеля Айсен Алиш:

За един герой ще ви разкажа днес. За едно момче, което казва, че не е такъв,че всеки така би постъпил на негово място, но не е така. За да се извърши героизъм, човещина трябва, а този млад мъж се оказа ЧОВЕК с главно "Ч". 

Трябваше да бъда на друго място, но съдбата или някой друг реши аз да дойда в Бургас. И защото казвам, че нищо не е случайно и всичко се случва в определеното време, на определеното място...

Та прекрасният Бургас, тихо, равно море - като тепсия. Хората лежат мързеливо на плажа, а децата скачат във водата, играят на пясъка и изведнъж се чува глас: "Някой да помогне!".


Всички се обръщаме, спасители тичат от двата поста (всъщност само един тичаше, другите пристигнаха с лежерна стъпка). Та този млад мъж, за когото пиша, беше извадил от водата едно момиченце, на около 12-13 години и търсеше помощ. 

Съпругата му, кърмейки малкия им син, видяла, че нещо се случва във водата и му казала. Той скочил веднага и извадил детето. Оказа се, че три деца са си играели в морето, закачали се едно с друго, когато това момиченце изведнъж спряло да се движи.

Само секунди може би трябваха, за да се случи ужасът, но се появи Галин. Може би неслучайно с това име, може би е поГален от БОГ и защо го казвам ли?!

Галин, който трудно се движи след две тежки операции на краката си, след счупвания. Галин в този момент, забравил за своята болка, хукна да спаси човешки живот, но за мен той спаси не живот, той спаси цяла една вселена!


Нека има други Галиновци, нека има други такива семейства като неговото! Живи и здрави бъдете, мило семейство, и възпитайте синовете си да бъдат като вас!

Помолих да ги снимам, помолих да напиша нещо за тях, отказаха ми, защото това за тях не било героизъм. Трудно ги склоних, защото знам, че много хора ще го прочетат, ще го харесат и се моля и много хора да го споделят, защото има герои, защото имаме много стойностни млади хора.

Новините от днес и със задна дата